Als je bezig bent met afvallen, is het belangrijk om jezelf af en toe een gezonde snack te gunnen. Het eten van snacks kan helpen om je hongergevoel te verminderen en ervoor zorgen dat je minder snel naar ongezonde opties grijpt. Hieronder hebben we vijf gezonde snacks op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het afvallen.

  1. Notenmix Een notenmix is een heerlijke snack die ook nog eens veel gezondheidsvoordelen biedt. Noten bevatten namelijk gezonde vetten en eiwitten die ervoor zorgen dat je langer vol zit. Daarnaast bevatten noten ook veel vezels, vitaminen en mineralen. Het is wel belangrijk om te onthouden dat noten ook veel calorieën bevatten. Houd de porties dus klein, bijvoorbeeld een handjevol.
  2. Groenten met hummus Groenten zijn altijd een goede optie als je op zoek bent naar een gezonde snack. Door groenten te dippen in hummus, voeg je extra eiwitten en gezonde vetten toe aan je snack. Daarnaast zijn groenten en hummus allebei laag in calorieën, waardoor je veel kunt eten zonder je zorgen te maken over je calorie-inname. Kies bijvoorbeeld voor wortels, paprika of komkommer.
  3. Griekse yoghurt met fruit Griekse yoghurt is een goede bron van eiwitten en bevat weinig calorieën. Door wat fruit toe te voegen, maak je er een heerlijke en gezonde snack van. Fruit bevat namelijk veel vitamines en mineralen en is een goede bron van vezels. Kies bijvoorbeeld voor blauwe bessen, aardbeien of een halve banaan.
  4. Rijstwafels met avocado Rijstwafels zijn een goede optie als je op zoek bent naar een lichte snack. Door er wat plakjes avocado op te leggen, voeg je gezonde vetten toe en maak je er een meer vullende snack van. Avocado bevat namelijk veel enkelvoudig onverzadigde vetten die goed zijn voor je hart en bloedvaten. Kies bij voorkeur wel voor volkoren rijstwafels.
  5. Eiwitreep Een eiwitreep is een goede optie als je op zoek bent naar een snel en gemakkelijk tussendoortje. Eiwitrepen bevatten veel eiwitten en weinig suiker en koolhydraten. Hierdoor zijn ze een goede optie als je behoefte hebt aan wat extra eiwitten, bijvoorbeeld na het sporten. Let wel op de ingrediëntenlijst en kies voor een eiwitreep zonder toegevoegde suikers

Conclusie Er zijn genoeg gezonde snacks te bedenken die kunnen helpen bij het afvallen. Kies voor snacks die laag zijn

in calorieën, maar wel veel gezonde voedingsstoffen bevatten. Zoals de vijf snacks hierboven beschreven: een notenmix, groenten met hummus, Griekse yoghurt met fruit, rijstwafels met avocado en eiwitrepen. Houd er wel rekening mee dat gezonde snacks nog steeds calorieën bevatten, dus let op de portiegrootte.

Een andere tip is om je snacks van tevoren klaar te maken en mee te nemen naar je werk of school. Zo voorkom je dat je naar ongezonde opties grijpt als je honger krijgt. Ook kan het helpen om gezonde snacks bij de hand te hebben als je ’s avonds op de bank zit en behoefte hebt aan iets te eten.

Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat afvallen draait om een gezonde levensstijl. Naast het kiezen van gezonde snacks is het ook belangrijk om regelmatig te bewegen, voldoende te slapen en te zorgen voor een gebalanceerd dieet.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.